Vliegende pan sperziebonen.

Toen ik 6 was liep ik niets vermoedend over het smalle paadje onze voortuin in, precies op het moment dat het keukenraam met een enorme zwiep open sloeg.

Ik draaide mijn hoofd net op tijd naar rechts om front-row een hevig rokende pan naar buiten te zien vliegen.

Het stonk behoorlijk maar verder bleef ik ongedeerd. De struik petunia’s had minder geluk.

Binnengekomen bleek dat mijn moeder voor de zoveelste keer een pan aan had laten branden, dit keer met sperziebonen.

Ze had met vijf jonge kinderen nog al veel dingen aan haar hoofd, en in die tijd waren er geen fancy kookplaten met timers en piepjes erop, die je waarschuwen als je boontjes knapperig en groen zijn.

Als barista’s staan te knallen, hebben ze ook nog al veel aan hun hoofd en een espressomachine laat ook niet weten of je shots goed gezet worden.

Daar komt bij dat je wel honderden kopjes per dag maakt en dat 0,5 gram koffie of vijf ml water met het oog niet opvalt, maar wel je hele shot kan verpesten.

Flow verbind je flowmeters met internet en meet van alle shots of ze volgens het ideale recept gezet zijn.
Zo kan iedereen zien of ze lekker bezig zijn of dat er actie nodig is.

Dat kunnen simpele dingen zijn, zoals je shots nawegen of je molen bijstellen.

Maar ook technische afwijkingen ,zoals een half verstopte sproeier, die nu onopgemerkt blijven worden zichtbaar en kunnen snel opgelost worden.

Het leuke aan werken met goede koffie is dat de meeste mensen echt van koffie houden, en dingen goed willen doen. Laat zien hoe het nu gaat en ze duiken er boven op om de smaak te verbeteren.

Ben jij benieuwd hoe consistent jullie elke dag echt werken of zoek je naar een manier om veel meer shots top gezet te krijgen?

Bekijk dan deze link:

https://www.gizmoty.com/producten/flow-koffie-telemetrie/

Succes deze week!

Tjeerd